eerste jaar

De overstap naar het secundair onderwijs is een grote uitdaging. Om jou te helpen de juiste studierichting te vinden, hebben we een structuur uitgewerkt in de eerste graad. Hierin krijgt de gemeenschappelijke basisvorming de volle aandacht en ontdek je in een keuzepakket jouw interesses en talenten.

 

Heb je een getuigschrift basisonderwijs, dan start je in het eerste leerjaar A (klik hier voor meer uitleg)

Heb je geen getuigschrift basisonderwijs, dan start je in het eerste leerjaar B klik hier voor meer uitleg)

 

Op basis van je resultaten in de basisschool kies je in 1A voor een module: Focus Basis of Focus X-tra. Iedereen kan in het eerste jaar een kennismakingspakket kiezen om zo te proeven van de verschillende studiedomeinen. Indien je naar interesse en mogelijkheden voelt dat je de juiste keuze gemaakt hebt, kan je in het 2de jaar verder kiezen voor deze basisoptie. Het blijft wel perfect mogelijk om voor het 2de jaar een andere richting in te slaan.

* De verkenning van het domein “Economie en organisatie” zit in 1A niet in een keuzevak maar maakt deel uit van het vak “mens en samenleving” in het gemeenschappelijk pakket.** Met de keuze ‘talen-wiskunde’ in de module X-tra krijg je een extra uur Nederlands en een extra uur Wiskunde met focus op uitbreiding van de leerstof. Ben je een kei in de algemene vakken en mag het tempo gerust wat hoger? Dan is deze keuze wat voor jou.