Economie en Organisatie

economieEconomie en Organisatie is een domein waarin je thuis bent als je geboeid bent door handel, ondernemen, verkopen en marketing, …

De internationale bedrijfswereld kan niet zonder ICT en een stevige portie talenkennis. Je zit hier op je plaats als je in het hoger onderwijs de economische wereld wil leren kennen of om een bedrijf te runnen. Of misschien werk je liever aan de onthaaldesk of in het magazijn?

 

Op zoek naar de lessentabellen in onze tweede graad? Klik hieronder verder.

Opgepast: de witte kaders zijn de studierichtingen die we in schooljaar 2020-2021 enkel nog inrichten in het vierde jaar. In september 2021 bereikt de modernisering van het secundair onderwijs de tweede graad. Als je nu start in het derde jaar, dan is deze informatie voor jou verouderd.

De gekleurde kaders zijn geldig voor wie in 2021 start in het derde jaar. Dit zijn onze nieuwe richtingen die we starten in september 2021 in het derde jaar en nadien jaar na jaar verder worden uitgerold. Ons aanbod is gegroepeerd in vier studiedomeinen en drie finaliteiten. Klik hieronder om eerst meer te lezen over de studiefinaliteiten D, D&A en A.

Structuur en aanbod DBGB na de onderwijshervormingen

 

Economische Wetenschappen (D)   Economie (ASO - enkel 4de jaar)

Bedrijf en Organisatie D&A)   Handel (Ondernemen & IT) (TSO - enkel 4de jaar

Organisatie en Logistiek (A)   Kantoor (Office & retail) (BSO - enkel 4de jaar

 

 

Je kan de presentaties van de huidige derde graad onderaan ook als filmpje bekijken. Merk op, na de hervormingen (september 2023 voor de derde graad) wijzigt dit aanbod.