Eerste jaar

De overstap naar het secundair onderwijs is een grote uitdaging. Om jou te helpen de juiste studierichting te vinden hebben we een structuur uitgewerkt in de eerste graad. Hierin krijgt de gemeenschappelijke basisvorming de volle aandacht en ontdek je in een keuzepakket jouw interesses en talenten.

Bekijk zeker ook het filmpje onderaan deze pagina!

 

basis of Xtra

Op basis van je resultaten in de basisschool kies je in 1A voor een module: Focus Basis of Focus X-tra. Iedereen kan in het eerste jaar een kennismakingspakket kiezen om zo te proeven van de verschillende studiedomeinen. Indien je naar interesse en mogelijkheden voelt dat je de juiste keuze gemaakt hebt, kan je in het 2de jaar verder kiezen voor deze basisoptie. Het blijft wel perfect mogelijk om voor het 2de jaar een andere richting in te slaan.

overzicht domeinen 1e jaar

Met de keuze Talen-Wiskunde in de module X-tra krijg je een extra uur Nederlands en een extra uur wiskunde met focus op uitbreiding van de leerstof. Ben je een kei in de algemene vakken en mag het tempo gerust wat hoger? Dan is deze keuze iets voor jou.

 

Klik hieronder voor de lessentabellen van 1A of 1B.

eerste leerjaar A

eerste leerjaar B