Maatschappij en Welzijn

maatschappij_welzijnMaatschappij en Welzijn is iets voor jou als je graag met en voor mensen werkt. Je leert hoe de mens denkt, leeft en woont. Je helpt graag mensen. Kinderen, ouderen of mensen met een beperking, je staat altijd voor iedereen klaar. Je wil hun dingen aanleren en hen motiveren. Je bent geboeid door gezondheidszorg, opvoeding, begeleiding van mensen met een specifieke zorgbehoefte, van jong tot oud…

De zorgsector vraagt om goed opgeleide professionals. In dit studiedomein bereiden we je voor om een rol op te nemen in de maatschappij. Om culturele en politieke ontwikkelingen te begrijpen. We bereiden je voor om dit later wetenschappelijk aan te pakken in het hoger onderwijs. Of misschien wil je liever aan de slag in de kinderzorg of thuis- en bejaardenzorg?

Op zoek naar de lessentabellen in onze tweede graad? Klik hieronder verder.

Opgepast: de witte kaders zijn de studierichtingen die we in schooljaar 2020-2021 enkel nog inrichten in het vierde jaar. In september 2021 bereikt de modernisering van het secundair onderwijs de tweede graad. Als je nu start in het derde jaar, dan is deze informatie voor jou verouderd.

De gekleurde kaders zijn geldig voor wie in 2021 start in het derde jaar. Dit zijn onze nieuwe richtingen die we starten in september 2021 in het derde jaar en nadien jaar na jaar verder worden uitgerold. Ons aanbod is gegroepeerd in vier studiedomeinen en drie finaliteiten. Klik hieronder om eerst meer te lezen over de studiefinaliteiten D, D&A en A.

Meer over D, D&A en A opleidingen

Domein Maatschappij en Welzijn

Lees meer over de 2de graad Maatschappij en Welzijnswetenschappen (D)

Lees meer over de 2de graad Maatschappij en Welzijn (D&A)

Lees meer over de 2de graad Zorg en Welzijn (A)