Sport

sportSport is iets voor jou als je gefascineerd bent door sport en zelf sportief bent aangelegd. Sport je zelf op hoog niveau? Of droom je ervan andere mensen te coachen om op een verantwoorde manier te sporten? Misschien ben je eerder geboeid door het wetenschappelijke van de sport, waarbij je inzichten in de bewegingswetenschappen mee helpt te ontwikkelen.

Op zoek naar de lessentabellen in onze tweede graad? Klik hieronder verder. .

Opgepast: de witte kaders zijn de studierichtingen die we in schooljaar 2020-2021 enkel nog inrichten in het vierde jaar. In september 2021 bereikt de modernisering van het secundair onderwijs de tweede graad. Als je nu start in het derde jaar, dan is deze informatie voor jou verouderd.

De gekleurde kaders zijn geldig voor wie in 2021 start in het derde jaar. Dit zijn onze nieuwe richtingen die we starten in september 2021 in het derde jaar en nadien jaar na jaar verder worden uitgerold. Ons aanbod is gegroepeerd in vier studiedomeinen en drie finaliteiten. Klik hieronder om eerst meer te lezen over de studiefinaliteiten D, D&A en A.

Structuur en aanbod DBGB na de onderwijshervormingen

 

Sportwetenschappen (D)   Sportwetenschappen (ASO - enkel 4de jaar)

Sport (D&A)   LO & Sport (TSO - enkel 4de jaar)

Beweging en Sport (A)

 

Wil je graag een uitgebreide presentatie van dit domein? Klik dan hieronder op een pdf-bestand.