STEM-ICT

stemSTEM kan iets voor jou zijn als je aanleg en interesse hebt voor wetenschap (Science), technologie (Technology), techniek (Engineering) en wiskunde (Mathematics). In de eerste graad kies je voor de basisoptie STEM-Wetenschappen als je graag theoretisch onderzoekt hoe een machine werkt. In de basisoptie STEM-Technieken leer je vanuit het concrete hoe je een machine in elkaar steekt.

Onze school is binnen het STEM-domein gespecialiseerd in ICT-opleidingen. Je leert alles over computers en in ons STEM-labo leer je werken met robots of 3D-printers.

Voorlopig is ons aanbod beperkt tot de D-finaliteit, maar we werken hard aan een aanvraag voor een bijkomende D&A finaliteit. Klik hieronder om eerst meer te lezen over de studiefinaliteiten D, D&A en A.

Meer over D, D&A en A opleidingen

Meer over Technologische Wetenschappen (D)

 

stem

STEM is veel meer dan ICT! 

STEM staat voor een waaier aan technologische, technische, exact-wetenschappelijke en wiskundige opleidingen. Onze school biedt een ICT-opleiding. Is dat niet helemaal wat je zoekt? Neem dan zeker eens een kijkje op de website van onze collega's van Don Bosco Halle. Zij bieden een zeer breed aantal richtingen aan die sterk voorbereiden op STEM-opleidingen in het hoger onderwijs en op de arbeidsmarkt. 

Ga naar de website van Don Bosco Halle

 

Wil je graag meer weten over de richting Informaticabeheer in onze huidige derde graad? Bekijk dan zeker de korte video hieronder. Opgepast: deze richting wordt vervangen door een nieuwe richting (Informatica- en Communicatiewetenschappen) na de hervormingen in september 2023.