Infodag 7 mei 2022

domeinen

Overweeg je een inschrijving in onze school? Wil je meer informatie over ons studieaanbod? Of wil je gewoon graag de school eens komen bekijken en de sfeer opsnuiven? Iedereen is van harte welkom op onze infodag, zaterdag 7 mei van 9.00 uur tot 13.00 uur. 

Voor wie is de infodag bedoeld?

Iedereen is welkom, zowel starters in het eerste jaar als wie een overstap wil maken in een hoger jaar. 

Wat mag je verwachten? 

We zullen je die dag rondleiden doorheen onze gebouwen en kennis laten maken met alle studiedomeinen. Al onze leerkrachten geven je met plezier meer uitleg over de richtingen die je het meest boeien. 

Waar moet je zijn?

Tijdens de infodag stellen we de poort Bosstraat open. Je kan parkeren in de Bosstraat op de parking naast de begraafplaats van Groot-Bijgaarden. Je kan dan te voet verder via de "Brusselweg", het kleine straatje naast de begraafplaats richting de school. 

Navigeer dus niet naar de Brusselstraat 283 (ons postadres), want de poort Brusselstraat is gesloten. 

Kan je inschrijven op de infodag voor het eerste jaar?

De inschrijvingen in het eerste jaar verlopen via digitaal aanmelden. De periode van aanmelden sluit op dinsdag 25 april 2022 om 14.00 uur. Aanmelden verloopt via de website www.aanmelden.school. Op de infodag kan je niet inschrijven voor het eerste jaar. Wie al aangemeld is zal op donderdag 5 mei bericht ontvangen of hij/zij een ticket heeft voor inschrijving. Het omzetten van een ticket naar een effectieve inschrijving kan pas vanaf maandag 9 mei, maar daarover ontvang je alle informatie samen met je ticket.

Momenteel is het aantal aanmeldingen reeds hoger dan het aantal vrije plaatsen voor het eerste jaar. Het is mogelijk dat niet alle tickets ook effectief worden omgezet in een inschrijving. In dat geval komen er plaatsen vrij. Vanaf maandag 9 mei kan je registreren op de wachtlijst voor het eerste jaar. Ook dat verloopt digitaal via de website www.aanmelden.school.  

Je kan op de infodag dus niet inschrijven voor het eerste jaar, maar uiteraard kan je wel de school komen bekijken, de sfeer opsnuiven en uitleg vragen over ons studieaanbod. 

Kan je inschrijven op de infodag voor de hogere jaren?

Ja dat kan. Aan de poort kan je aangeven dat je wil inschrijven voor een hoger jaar (tweede tot en met zevende jaar). We begeleiden je dan eerst naar  het vaklokaal van het domein van jouw keuze. Daar geven we je graag wat meer uitleg over de mogelijkheden en verschillen tussen de richtingen, zodat je een goede keuze kan maken. Daarna begeleiden we je naar de sporthal waar we de inschrijving administratief verder kunnen finaliseren, afhankelijk van het aantal vrije plaatsen per richting. De leerlingen die nu al bij ons school lopen hebben uiteraard steeds voorrang. Hierdoor kan het zijn dat voor sommige  richtingen het aantal vrije plaatsen beperkt is (uitzonderlijk zelfs meteen volzet).