Starten in het eerste jaar ...

keuze

Zit je nu in het vijfde of zesde leerjaar van de basisschool? Dan staat de grote stap naar het secundair onderwijs voor de deur. Geen gemakkelijke keuze. We hadden jullie heel graag ontvangen op onze school om je een rondleiding te geven en in een informeel gesprek al je vragen te beantwoorden. Helaas is dat dit jaar niet mogelijk. Maar geen nood, we gaan proberen je “corona-proof” toch een goed beeld te geven van je mogelijk groeitraject op onze school, alsook de kans te bieden op een persoonlijk gesprek. 

pad
We nemen je graag mee op pad. Op leerpad zelfs. Een leerpad is een logische aaneenschakeling van informatie om iets nieuws te leren kennen. Mag ik je voorstellen: het leerpad om onze school te leren kennen:


Stap 1: lees meer over ons eerste jaar op onze website. Deze pagina is een mooi punt om te starten. Een eerste stap is de keuze voor 1A of 1B. 

 

Stap 2: Wil je meer weten over de A- of B-stroom? Kijk dan verder op de pagina van 1A (klik hier) of 1B (klik hier).

 

Stap 3: Ons aanbod lijkt je wel wat, maar je wil graag weten hoe de school er uit ziet, wat we (naast de lessen) allemaal doen, waarin een Don Boscoschool eigen accenten legt of gewoon de sfeer opsnuiven? We leggen het je graag uit in een introductiefilmpje of je kan de school bekijken vanuit de lucht. Ook de pagina over Don Bosco is een bezoekje waard. 

 

Stap 4: Misschien heb jij net iets meer nodig om je goed te voelen op onze school? Bij Don Bosco dragen we zorg voor elkaar. Je leest er alles over op deze pagina.

 

Stap 5: Niets gaat boven een heldere uitleg. KLIK HIER VOOR EEN VIDEOPRESENTATIE waarin we alle mogelijkheden op onze school helder uitleggen. Van de structuur in de eerste graad tot de keuzemogelijkheden in de hogere jaren, inclusief de verre toekomst in het hoger onderwijs of in een professionele carrière.

 

Stap 6: Heb je daarna nog steeds vragen? Dan staan we je graag hoogstpersoonlijk te woord. KLIK HIER OM JE GEGEVENS ACHTER TE LATEN, samen met de vragen waarop je een antwoord wenst. We nemen in dat geval vanaf 25 februari contact op, telefonisch of online.

 

Stap 7: Lijkt onze school jou wel wat? Wees er dan tijdig bij om in te schrijven. De inschrijvingen voor 1A en 1B verlopen via een digitaal aanmeldsysteem op de website www.aanmelden.school (klik hier). De aanmeldperiode loopt van 29 maart tot 26 april. 


Welkom bij DON BOSCO GROOT-BIJGAARDEN!