Mondmaskerplicht uitgebreid (12 oktober 2020)

mondmasker

Op basis van de evolutie van de cijfers in Dilbeek is er een mondmaskerplicht voor +12-jarigen in een straal van 100 meter rond de schoolpoorten.

De burgemeester heeft hiertoe een politiebesluit genomen, met ingang op maandag 12 oktober en van kracht zolang het besluit van de gouverneur over de mondmaskerplicht geldt. Een politiebesluit houdt ook in dat bij overtredingen kan geverbaliseerd worden.

Ook op de speelplaats maken we vanaf maandag 12 oktober het dragen van een mondmasker verplicht. Uitzondering wordt gemaakt bij het nuttigen van eten of drank.

Qua aantal positieve gevallen merken we op school de laatste week een stijging. Op onze totale schoolbevolking blijft het aantal gevallen verhoudingsgewijs nog beperkt. Wanneer wij op de hoogte gebracht worden van een positieve test, worden alle leerlingen van de betrokken klas en hun ouders steeds op de hoogte gebracht.

De CLB-arts bepaalt welke leerlingen zich ook moeten laten testen (nauw contact - hoog risico). De ouder(s) van deze leerlingen worden door de arts telefonisch gecontacteerd. Soms wordt in deze fase ook contact opgenomen met de ouders van leerlingen uit andere klassen die nauw contact hebben gehad. 

Indien de contacten als oppervlakkig (laag risico) worden ingeschat door de arts, wordt gevraagd vooral waakzaam te blijven.

In beide gevallen ontvangt u via Smartschool een brief van het CLB met verdere info.

Zorg voor uzelf en de anderen. Samen moeten we volhouden.