Zorg en Welzijn (A)

Wat?

Help je graag mensen? Word je blij van het verzorgen van baby’s of het zorgen voor kinderen? Of heb je een hart voor oudere mensen? En wil je na je studies graag meteen gaan werken? Dan is de richting Zorg en Welzijn echt iets voor jou. Je leert ook veel over huishouding en gezonde voeding. Ideaal als jij heel sociaal voelend bent en een groot hart hebt voor je medemens.

In Zorg en Welzijn kan je je verdiepen in de levensloop van de mens en leer je meer over de samenleving in al facetten.  Je maakt kennis met beide doelgroepen: kinderen/jongeren en ouderen.  Je leert om zorgtaken op te nemen, communicatief sterker te worden en gepaste activiteiten te begeleiden. Daarbij zal je groeien in je sociale en communicatieve vaardigheden en leer je kritisch nadenken over je eigen handelen. 

Je bent geboeid door gezondheid, zowel lichamelijk als psychisch en sociaal. Je verwerft basisinzicht in de werking van het menselijk lichaam en leert zorg dragen voor jezelf en anderen. 

Je leert diverse praktische taken in een thuiscontext uitvoeren. In de tweede graad ligt het accent op de gezinspraktijk. 
 
Wat kan je na deze richting verder studeren?

In de derde graad wordt deze richting vervolgd onder de naam Verzorging.

Met deze richting kies je sowieso voor een beloftevolle toekomst. Wie afstudeert is meteen klaar om als professional aan de slag als te gaan in de zorg.

Als je dat wil, dan kan je ook je beroepskwalificaties nog verder uitbreiden in een specialisatiejaar Kinderbegeleider of Zorgkundige.
Wil je verder na Verzorging studeren aan een hogeschool? Ook dat kan, na het volgen van een schakeljaar.
 

Lessentabel

  3de jaar 4de jaar
godsdienst 2 2
LO 2 2
Frans 3 3
PAV 8 8
zorg en welzijn * 17 17
totaal 32 32